Добре дошли
 
 
Вила Червен се намира на 2.5км от град Тетевен във Васильовска Планина - предбалкан. Местността е Конски Дол, между долината на Връх Червен (снимката долу) и връх Кон. Вила Червен или “Базата за риболовен туризъм и развъждане за риба” е открита официално през Април 2007, а развъжда риба - Американска и Балканска пъстърва от 1993г. Къщата за гости разполага с 10 стаи, ресторант с три звезди, зала и сауна. Риболова на пъстърва е целогодишно. Предлагаме еко туризъм и други атракции в околността на Тетевен. Отклонението за вилата е 1км след центъра на града (площада), отбивката на ляво е на чешмата “Топлика”, всеки би Ви опътил за рибарниците на Вила Червен :).
 
Вила Червен е с капацитет 20 човека. Ресторантът и барът заедно с терасите може да поеме около 70 човека. Апартаментът, Студиото и осемте (8) стаи са със спални, с включена закуска и са на разположение за преспиване на малки групи и семейства.
 
Ресторантът предлага богат избор на Рибни ястия, деликатеси и местни специалитети. Всеки е добре добре дошъл за обяд, вечеря или просто да се полюбува на природата и вировете пълни с риба.
 
Сутеренът предлага възможност за тийм билдинг и конферентна зала.
 
Посетителите биха могли да се разходят до Местността Конски Дол пеша (30-40мин) или да бъдат посрещани и транспортирани до базата. Пътя е проходим за всякакви коли, но препоръчваме по-високи или 4х4 през зимата.
 
Тетевенският район е много богат на уникални природни забележителности. Живописен и разнообразен терен предлага прекрасна и незаменима флора и фауна. Масивни вековни дървета, ливади, водопади, вертикални скали и пещери са преплитат в невероятни природни особености. Голямо разнообразие от над 600 вида цветя се срещат в резервата Царичина, някои вкючени в Червената Книга на България, Националният Парк Централен Балкан.
 
Еко Туристически пътеки водят до съседните резервати Боатин и Козя Стена. Хижите Георги Бенковски , Ехо и Вежен оперират в района. Защитената местност Черният Рът, (с. Рибарица, Василйовската планина) е истински рай за орнитолозите, където могат да се наблюдават защитени видове птици и диви животни. Еко Пътеките около Тетевен и маркираните пътеки предлагат разходки из девствени местности, а гледката от връх Червен е като птичи поглед над района и цялата долината на град Тетевен, чиято обиколка с качване на билото е около 3.5часа за група между 2ма и 5 човека.
 
Исторически забележителности в Тетевен са Историческият Музей “Сава Младенов” Манастирът” Свети Илия построен 14 век; Гложенският Манастир Свети Георги, постоен 13 век от Украинският принц Глож, по времето на Цар Иван Асен 2ри. Къщи с историческо значение в Тетевен са Бобевската, Йорговата и Хаджи Ивановата. С исторически интерес са Лобното място на Георги Бенковски в Рибарица и Сава Младенов в Козница.
 
 
 
 
 
Изглед от връх “Червен” към  гр.Тетевен и Стара Планина.
 
 
“Ако не бях дошъл в Тетевен, щях да остана чужденец за Майка България”  
                                                                                                                                                  Иван Вазов